آموزش وردپرس طراحی سایت بدون برنامه نویسی دانلود قالب وردپرس قالب رایگان وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس قالب سارا
خانه » باغستان » انبه هدیه ای از مشرق زمین

انبه هدیه ای از مشرق زمین

انبه هدیه ای از مشرق زمین

ابراهیم لطیفی ­خواه، لطیف دهقانی و مریم تاتاری

سرزمین ایران با مساحتی معادل 1.648.000 کیلومتر مربع، اختلاف ارتفاع حدود 5652 متر از 24- تا 5628 + متر و اختلاف حرارت حدود 80 درجه سانتیگراد از 30- تا 50+ درجه سانتیگراد، دارای تعداد گونه‌های گیاهی نسبتاً قابل توجهی می‌باشد، که تعداد آن توسط گیاه­شناسان مختلف، حدود 8500 تا 9500 گونه برآورد شده است. کشور ایران با دارا بودن تمام نواحی رویشی نیمکره شمالی و چهار فصل سال که در کمتر کشوری دیده می‌شود، استعداد پرورش بیشتر میوه‌های گرمسیری و معتدله دنیا را دارد که در میان آن‌ها میوه‌های گرمسیری از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشند و به دلیل ناشناخته بودن، تحقیقات چندانی بر روی آن‌ها انجام نگرفته است. از میان 50 نوع میوه گرمسیری دنیا 24 نوع آن مانند موز، انبه، نارگیل، خربزه درختی، گوآوا، چیکو، تمر هندی، کنار، سیتافال با موفقیت در نواحی جنوبی کشور به ویژه در استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان کشت و کار می‌شوند. در نوشتار زیر به معرفی ارقام انبه پرداخته شده، و راهکارهایی به منظور توسعه علمی باغ‌های انبه در کشور ارائه گردیده است.

انبه بیش از 4000 سال است که در زمین‌های کشاورزی جنوب آسیا کشت و کار می‌شود. الکساندر در زمان غلبه بر هند، انبه‌های موجود در دره ایندوس را شناسایی کرده بود. شیرینی، فاقد فیبر بودن، پوست نازک بودن، کم آب بودن، سفید بودن گوشت، بوی مطبوع، بزرگی، عمر انباری خوب و زمان مناسب رسیدن روی درخت، به عنوان 9 ویژگی یک انبه خوب معرفی شده است. همه مشخصه‌های یاد شده در رقم سیندری (Sindhri) پیدا می‌شود.

برای دریافت مقاله کامل، شماره 74 باغدار را خریداری نمائید.

theme